Fortsätt till huvudinnehåll

Bra och dåliga områden i Barcelona
Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter.

Born
Born ( även kallat Sant Pere, Santa Caterina, Ribera) är lite lugnare och inte like "turistigt". Är ni i Barcelona som turist så rekommenderar jag att ta en sväng i området. Det finns bra ställen att äta och dricka på. Vissa gator är rätt livliga, andra väldigt tysta. Det är knappt några bilar i området vilket är ganska skönt. Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder. 

Barrio Gotico
I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket party folk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänke festa så är det bra att bo här men annars rekomenderar jag det inte så mycket. Det finns inga bra matbutiker osv... Fint men nej.

Raval 
Raval är också en del av det gamla området men jag rekommenderar inte att bo där! Livligt, smutsigt och det har dåligt ryckte med mycket inbrott och horor. Om du verkligen måste bo här så bo helst så högt upp som möjligt mot placa Calanuya eller i utkanten av området.

Eixample
Eixample är väldigt stort så man brukar dela in det. 

Eixamle Dreta är lite "snobbigare" men fint och centralt. Gatorna är mycket större och det är ganska mycket trafik i hela Eixample. Tänk Östermalm/Centralen i Stockholm. Det finns mycket shopping, barer och restauranger, dock många turistfällor också så se upp!

Lite lugnare är det i Segrada Familia, Eixample Esquerra och Fort Pienc. Där finns det allt man behöver som bra matbutiker och dessutom är hyran lägre än i Eixamlpe Dreta. Det kan skilja mycket mellan olika adresser, vissa gator är enormt trafikerade medan andra är lugna. Tänk Kungsholmen/Vasastan, lägg till många gamlingar och mindre utsmyckade hus. Kortfattat är det ett bra område att bo i.

Sant Antoni
Sant Antoni är också en del av Eixample men ligger bredvid Raval. Här är det mindre trafik men ändå många stora gator. Det finns en jättefin gammal marknad eller något liknande som dom renoverar, det kommer att bli riktigt fint där och kommer att locka mycket folk. Många coola och hippa barer och restauranger finns. Folket är mycket blandat i området. 

Gracia
Gracia är ett lite hippare och relativ lungt område. Det ligger en bit bort från stranden men nära stan. Tänk Sofo på Södermalm i Stockholm. Husen är lägre, gatorna är mindre och folket är yngre och trendigare utan att det blir FÖR trendigt. Kanske kan man säga mer avslappnat istället?

Barceloneta 
Barceloneta är ju fantastiskt om man vill bo nära stranden. I områden finns det en hel del barer och restauranger men ganska mycket bara för turister. Lägenheterna är ganska små och dyra men man kan hitta guldkorn. På vintern är det lite mindre kul i området, det finns inte så mycket att göra i Barceloneta då även om det går snabbt att ta sig till stan till fots.

Bra att veta
Bo längre bort? De områden jag beskrev ovan är de som ligger mest centralt. Det finns andra områden som Poble Nou, Vila Olimpica, Clot och Poble Sec som också är helt ok. De ligger lite längre ut vilket gör att hyran blir billigare. Jag gillar nästan alla områden i Barcelona men värdesätter att bo centralt. Själv bor jag mellan Born och Segrada Familia i ett lugnt område kallat Fort Pienc.

Kolla på fotocasa.es om ni ska hyra för längre tid! Oftast krävs jobbkontrakt och de tre senaste lönespecifikationerna för att kunna hyra men vissa är schyssta. Tills dess rekommenderar jag att leta rum eller lägenhet via Facebook. Men var försiktig! Betala aldrig en massa i förväg! Det finns många som är fejk. Tänk "too good to be true"!

Vart ni än ska bo så vill jag bara säga en sak, så har jag det sagt. Nämligen att ni måste vara försiktiga med bagage, väskor, ytterdörrar, att gå ensamma sent osv. Det händer mer här än i Sverige även om jag inte ofta hör om våld men däremot om tjuvar.

Kommentarer

  1. Vilken toppenblogg! Jag och en tjejkompis funderar på att flytta till Barcelona så tack för massvis med bra information :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp för opålitliga hyresvärdar

Var försiktig när du hyr en lägenhet eller rum i Barcelona. Du måste vara egoistisk och inte lita på någon. Jag hittade mitt första rum genom en vän och min första lägenhet genom en seriös agentur. Men hur vet man om dom är pålitliga? Agenturen gav mig ett kontrakt och jag läste igenom det flera gånger innan  jag skrev på. Med lite sunt förnuft och magkänsla på det så brukar man klara sig. Dock kommer det alltid uppstå konflikter så som när depositionen betalas tillbaka, vem som ska betala skador som uppstått osv...

När jag arbetade för en kille som hyrde ut lägenheter till turister så bara försvann han en dag och betalade mig aldrig, då hade jag redan jobbat en månad. Ni kan föreställa er vad som hände med de kunder som anlände till flygplatsen samma dag. De hade betalat bokningsavgift hade helt plötsligt ingen stans att bo och blivit lurade på pengar. Han är fortfarande kvar i stan och heter Oskar. Se upp!

Så var försiktig och hyr genom goda vänner eller underteckna ett kontrakt in…

Tips på butik

Tänkte bara tipsa om en butik som har lite roliga och prisvärda prylar med nordisk design. Dom har allt från hörlurar till ljusstakar och pepparkakor. Lite designtorget fast billigare och enklare.

Finns visserligen i Sverige också men ni som bor i Barcelona och vill köpa pepparkakor behöver inte längre åka till IKEA :)

Den butiken jag var inne i ligger vid via Laietana men TIGER finns också på andra ställen, bla Plaza Universidad.

CHAO!

http://www.tiger-stores.es/

8 bra och enkla restaurangtips

Det är som ett lotteri, man måste verkligen veta vart man ska gå och äta.  Här är mina personliga favoriter och mina rekommendationer. Jag gillar bra mat och låga priser.
Klicka på namnen så kommer ni till hemsidan.

Jag skriver hela tiden nya inlägg i kategorin restaurang, klicka här för att komma dit!Ciutat Comtal
TAPAS Tapas mitt i stan. Gott, klassiskt spanskt, bra läge och bra priser. Behövs ingen mer beskrivning. Prova "huevos cabreados" och "queso camembert"!

Flax & Kale
HÄLSOKOST/BRUNCH
Ni får INTE missa denna !Var tvungen att lägga in denna i efterhand, läs mitt detaljerade inlägg om mitt nya favvo-ställe här!

La Paradeta
FISK
En gömd fiskrestaurang där du köper rå fisk som dom lagar efter önskemål. Mysighetsfaktorn är inte den högsta men det är gudomligt gott och roligt. Ligger precis vid Mercado del Borne. Mysigt område!

Iguazu
STEAK HOUSE Är du en köttälskare och gillar stora portioner för en billig slant? Denna restaurang ser mer ut som en bar men serverar g…