Fortsätt till huvudinnehåll

När på året ska man åka till Barcelona?

Först ska man ha klart för sig vad man vill göra på semestern. Vill man sola och bada är förståss sommarhalvåret det bästa, ordagrant. Bada kan man från juni till oktober vissa år. I maj är luften och solen väldigt varm men vattnet har inte hunnit värmts upp. Juli är nog månaden med mest turister. Åk till stränder utanför staden och inte den närmaste. Det gör stor skillnad!!! Ska man bo på hotell och hänga vid poolen kan man åka redan i April.

Vill man titta på museum och utforska den historiska delen av staden passar det bättre att åka under vinterhalvåret. Då är det inte så mycket folk på museum och på gatorna. Ibland kan det bli så folktätt på sommaren att man kanske inte ens hinner med allt man vill på grund av köer. I November, slutet av Februari och Mars är temperaturen behaglig, oftast mellan 10-20 grader.

Festivaltider är på våren/sommaren. I slutet av maj och början av Juni kryllar det av musikfans och festglada ungdomar i stan. Kanske inte det roligaste om ni är småbarnsfamilj?

I Augusti och ibland september går många Barcelonabor på semester och mycket stänger. Bussar och tunnelbana och andra transportmedel byter tidtabell och går väldigt sällan. Ska man bada märker man inte av detta men ska man ner och göra affärer så kan det påverka lite.

Självklart är julen, nyår och påsk stora helger i Barcelona. Det kommer vääääldigt mycket turister kombinerat med att spaniorerna är lediga och mycket är stängt. Inte så rekomenderat att åka hit just då. Om man kan så ska man helst åka en annan helg.

Jag brukar säga det, att det alltid finns en anledning till fest i Barcelona. Inte för att jag vill festa utan för att det alltid är högtider, fester och röda dagar. Är det inte nationaldag så är det självständighetsdag eller bara områdesfest! Alla olika fester påverkar också framkomligheten och öppettider. Kolla en KATALANSK kalender innan du åker ner. Kolla inte en spansk - det kommer inte vara exakt likadant. Är det röd dag är det mesta stängt!

Hoppas att det hjälpte! Hasta luegooooo!

Lluvia - Regn  
T.Media - medeltemperatur
T.Maxima - högsta temperatur
T.Minima - lägsta temperatur

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bra och dåliga områden i Barcelona

Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter.

Born Born ( även kallat Sant Pere, Santa Caterina, Ribera) är lite lugnare och inte like "turistigt". Är ni i Barcelona som turist så rekommenderar jag att ta en sväng i området. Det finns bra ställen att äta och dricka på. Vissa gator är rätt livliga, andra väldigt tysta. Det är knappt några bilar i området vilket är ganska skönt. Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder. 
Barrio Gotico
I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket party folk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänke festa så är det bra att bo här men annars rekomenderar jag det inte så mycket. Det finns ing…

Söka jobb i Barcelona

HeJ! HolA!

Jag har fått många fina kommentarer på senaste och många ställer samma frågor, så jag tänkte summera allt i ett. Frågorna är väldigt lika och jag jobbar med lite annat än senast. Jättekul att folk kommer till Barcelona:)
Jag har liknande inlägg HÄR om ni vill läsa vidare...


Många säger att jag tar mig vatten över huvudet och att det är väldigt svårt att få jobb då arbetslösheten är väldigt stor just nu ... Hur fick du jobb? Jag läste att du var VIP-värd hur gick det till och vad innebär det? Har man goda möjligheter inom restaurangbranschen?
...men jag är ändå intresserad av att veta hur det ligger till med jobben och om man måste ha tidigare erfarenheter för att få jobb där? I Sverige är det oftast vanligt att chefen kräver att man har erfarenheter och meriter inom yrket, även om det är te.x restaurangjobb, är det samma krav i Barcelona?
...men vill dom ha cv när man söker "vanliga" jobb, är Barcelona på RIKTIGT ett bra ställe??
jag har läst att du har jobbat (jobbar…