Fortsätt till huvudinnehåll

Festivalguide Barcelona

Nu börjar det närma sig, festivalerna i Barcelona drar igång. Egentligen är sommaren en enda stor festival. Men det finns så klart några bättre datum och lite saker man kan tänka på, till exempel som att inte bara köpa biljetter till huvudeventen, de finns minst lika bra konserter gratis samma dagar!

Jag gillar elektronisk musik men när man är på en festival så brukar jag gilla det mesta i musikväg.

Här är några festivaler som JAG tycker är värda att besöka.

Primavera Sound

Hela festivalsäsongen drar igång med Primavera Sound festival. Musikstilen skulle jag kalla alternativ, elektronisk men också en del rock och pop. Parc del Forum ligger några tunnelbanestationer utanför stan och ligger precis vid havet, ett plus i kanten.
När: 28-31:a Maj
Var: Parc del Forum, Barcelona
Hemsida: http://www.primaverasound.com/
TIPS: Den 28e maj är många konserter gratis, bland annat en av mina favoriter Stromae. Läs mer om gratiskonserterna HÄR!


Sonar

Nästa stora musikfestival heter Sonar. Den turnerar också till andra stora städer runt om i världen men den största och bästa är i Barcelona. Jag har varit där flera gånger och älskar festivalen men inte bara den oficiella festival utan alla "off-sonar" konserter som äger rum i stan under dessa dagar. Musikstilen är alternativ och mycket minimal house på hög nivå.
När: 28-31:a Maj
Var: Fira Montjuïc(dag)och Fira Gran Via de L’Hospitalet(natt), Barcelona
Hemsida: http://www.sonar.es
TIPS: Kolla upp vilka "off-sonar" event som finns. Många artister som kommer till Sonar har gratis konserter på andra ställen. Ibland annonseras dessa bara några timmar innan spelning. Följ dina favoritartister på facebook och kolla på http://www.residentadvisor.net/.


Pride

Pridefestivalen pågår under flera dagar och som ni kanske redan så visar Barcelona upp sin "homo" stolthet och tolerans genom konserter, parader, fester, tal och andra färgglada event.
När: 27-29:e Juni (det drar redan igång den 19e)
Var: Runt om i Barcelona. Se program här: http://www.pridebarcelona.org/en/program/
Hemsida: http://www.pridebarcelona.org/
TIPS: Upplev festival till  100% och delta! Här kan man skriva in sig om man vill jobba under festivalen med olika saker: http://www.pridebarcelona.org/en/volunteers/.


Monegros Desert Festival

Monegros är väll kanske den mest extrema av alla. Den är utanför Barcelona, mitt ute i öknen. Musikstilen är som dom själv beskriver, elektroniskt och mycket Techno, hip-hop, drum and bass och minimal. På dagen är det varmt och på natten kallt. Folk tältar och sover i Bilarna utanför. Det finns och Shuttles från Barcelona.
När: 19:e Juli
Var: 22591 FRAGA (ej i Barcelona)
Hemsida:http://www.monegrosfestival.com/
TIPS: Många hyr en lägenhet eller ett hus i närheten och spenderar dagen efter där för att inte behöva resa med baksmälla och istället njuta av att hänga med kompisar vid husets pool i ett vackert landskap.


Cruïlla

Denna festival låg tidigare en bit utanför staden men nu när det är i Barcelona har den vuxit. Musiken är pop, rock men också R&B, elektronisk, jamaikansk och afrikansk musik. Festivalen anordnas på samma ställe som på Primavera Sound, precis vid havet! Detta är en bra festival för att hitta nya favoriter.
När: 11:e-13:e Juli
Var: Parc del Fòrum
Hemsida: http://www.cruillabarcelona.com/en/
TIPS: Ska tänka ut ett bra tips...


Festa Major de Gràcia

Denna festival känns som den lugnaste, mysigaste och mest fantasifulla. Här slår man inte upp enorma scener på en gräsplatt inte. Gracia är ett område i Barcelona som under festivalen förvandlas till olika världar. Varje gatan har ett eget tema och olika musikstilar. Det kan vara jazz som spelas på en gata som ser ut som en djungel! Folk dansar på gatorna och stämningen är på topp! Det bästa av allt är att det är gratis!
När: 15e:e-21:e Augusti
Var: Gracia, Metro Joanic och Fontana
Hemsida: http://www.cruillabarcelona.com/en/
TIPS: Det finns små barer som säljer "take-away" mojitos och sangria väldigt billigt, ca 2euro! Andra barer som ligger vid stora torg brukar kosta mer eftersom det är där stora konserter äger rum.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bra och dåliga områden i Barcelona

Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter. Born Born ( även kallat Sant Pere, Santa Caterina, Ribera) är lite lugnare och inte like "turistigt". Är ni i Barcelona som turist så rekommenderar jag att ta en sväng i området. Det finns bra ställen att äta och dricka på. Vissa gator är rätt livliga, andra väldigt tysta. Det är knappt några bilar i området vilket är ganska skönt. Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder.  Barrio Gotico I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket party folk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänke festa så är det bra att bo här men annars rekomenderar jag det inte så

Hur man beställer kaffe i Spanien! Kaffeguide.

Jag har skrivit det förr, eller i alla fall nämnt det under fliken TIPS , kaffe kan variera i pris och smak förståss. Här har ni en lite mini guide. Jag tycker inte att man ska betala mer än 2 euro för en kaffe med eller utan mjölk. Starbucks är väll ett undantag. Cappuccino är en turistfälla. Inga spaniorer dricker det, dom tar sin cafe con leche. Ibland kan det skilja 10 kr på priset. Svenska "latte" finns typ inte att beställa förutom på Starbucks då! Kaffet är mycket billigare och generellt mindre mängd än i Sverige.  Från vänster till höger: Cortado, Cafe con leche och Cafe solo Det som oftast finns på menyn är: Cafe solo (largo y corto) Detta är espresso. Du kan beställa en café, solo eller cafe solo och du får en espresso. Beställer du en solo largo får du samma mängd kaffe men gjord med mer vatten, tvärtom för cafe solo corto. Cafe Doble Dubbel Espresso. Samma princip som för Solo gäller med Corto eller largo, Cortado En av de populäraste kaffeal

Svenskt godis i Barcelona

Hittade dessa på Corte Inglés Catalunya, nedre plan. Det finns massa olika sorter och även lösgodis!!! Daim, Duble, Geisha, Kex choklad, Marabous alla smaker, Läkerol, tuggummi mm. ÄNTLIGEN :)