Fortsätt till huvudinnehåll

Barcelona med barn

Min familj från Sverige har precis varit på besök. De har 2 barn i åldrarna 2 och 4. Under veckan dom var här gjorde vi allt från att shoppa, åka på utflyckt, hänga på stranden och leka på lekplatser. De sakerna som har varit bäst för både barn och föräldrar tycker jag var:

Tibidabo

Högst upp på berget bakom staden ligger Tibidabo. Där finns en stor katedral och ett stort nöjesfält som passar barn i alla åldrar. På hemsidan står det att det kostar 30euro men man kan gå in gratis. Då får man ju förståss inte åka något men det är bra om man som förälder inte är så sugen. Det finns en restaurang/kafe utanför katedralen som är helt ok. Förutom det finns det kiosker, cafeer och massa annat gott.

Transport:
För att komma dit tar man lättast en buss (T2A) från plaza Catalunya för 2,8euro, barn under 4 åker gratis. Klicka här för att se vart busstoppet är, det är lite gömt och inte så bra skyltat. Bussen går ungefär var 20e minut. Bussresan i sig är ett nöje med fin utsikt.

Info:
Tibidabos nöjesfält är inte öppet varje dag och inte hela året: Se Kalender här!
Mer info på deras hemsida: http://www.tibidabo.cat/

Playan

När man har barn vill man ju gärna se vad dom har för sig och om det finns för mycket människor kan man lätt tappa bort varandra. Gå därför till en strand lite längre bort. Ni kan hitta en buss bara genom att använda google kartor. Skriv in startplats och destination så planerar dom resan både med bil, buss, tunnelbana och om man vill gå!
Här har jag skrivit ett inlägg om stränder. På alla stränder finns det toaletter och barer där man kan köpa glass. Ta med picknick eller något att äta för många strandbarer är turistfällor.

Lekplatser - kaffepaus

Det finns en del torg där man kan sitta och ta en kaffe medans barnen leker i lekplatserna. Visserligen är dom inte så stora men tillräckligt för att stilla barnens leksug när man går runt i Barcelonas gamla del. Klicka på platserna för att se karta.

Placa George Orwell (även kallat plaza Trippi)
I Gothico ligger detta torg med 5-6 olika kaffeer som omringar en liten lekplats. Oviso är ett bra ställe med bra lunch- och fika alternativ.

Placa del Vuit del Marc
Detta lilla torg ligger bakom shoppingstråket Portal del Angel. Vill man shoppa är detta ett bra alternativ för ett rastlöst barn. Man kommer bort från folkmassan bara genom att gå runt hörnet. Restaurangen som ligger där har öppet lunch och middag, de har siesta på eftermiddagen.

Plaça de Joaquim Xirau
Precis invid Ramblan ligger en lekplats som är helt okej. Det finns också uteservering här, bland annat en Irish. Burger King ligger precis i hörnet.

Carrer de l'Allada-Vermell
På detta torg i El Born finns det också en del kafeer att välja på, jag rekomenderar att ta en fika. Lunchutbudet är sådär även om Paco Pizza är helt okej om man vill äta pizza men priserna är lite för höga tycker jag. Jag rekomenderar Upyuaywasi för drinkar.


Övriga tips

Vi gick också till Parc Cuitadella men det var inte sååååå uppskattat som jag trodde. Det finns ett zoo där som säkert hade varit roligare men det är lite dyrt om man är 3 vuxna som vi var. Samma sak gäller akvariet vid hamnen, det kostar 20euro för en vuxen och vi var 3. Är man bara 2 vuxna blir det kanske mer prisvärt.

Som jag skrev ovan, använd googles kartverktyg för att hitta bra kommunikation. Bussarnas och tunnelbanornas tidtabeller stämmer. Jag använder detta ofta!

Parc Guell gick vi inte till då dom har börjat ta entré och det är mycket att gå.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bra och dåliga områden i Barcelona

Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter. Born Born ( även kallat Sant Pere, Santa Caterina, Ribera) är lite lugnare och inte like "turistigt". Är ni i Barcelona som turist så rekommenderar jag att ta en sväng i området. Det finns bra ställen att äta och dricka på. Vissa gator är rätt livliga, andra väldigt tysta. Det är knappt några bilar i området vilket är ganska skönt. Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder.  Barrio Gotico I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket party folk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänke festa så är det bra att bo här men annars rekomenderar jag det inte så

Hur man beställer kaffe i Spanien! Kaffeguide.

Jag har skrivit det förr, eller i alla fall nämnt det under fliken TIPS , kaffe kan variera i pris och smak förståss. Här har ni en lite mini guide. Jag tycker inte att man ska betala mer än 2 euro för en kaffe med eller utan mjölk. Starbucks är väll ett undantag. Cappuccino är en turistfälla. Inga spaniorer dricker det, dom tar sin cafe con leche. Ibland kan det skilja 10 kr på priset. Svenska "latte" finns typ inte att beställa förutom på Starbucks då! Kaffet är mycket billigare och generellt mindre mängd än i Sverige.  Från vänster till höger: Cortado, Cafe con leche och Cafe solo Det som oftast finns på menyn är: Cafe solo (largo y corto) Detta är espresso. Du kan beställa en café, solo eller cafe solo och du får en espresso. Beställer du en solo largo får du samma mängd kaffe men gjord med mer vatten, tvärtom för cafe solo corto. Cafe Doble Dubbel Espresso. Samma princip som för Solo gäller med Corto eller largo, Cortado En av de populäraste kaffeal

Svenskt godis i Barcelona

Hittade dessa på Corte Inglés Catalunya, nedre plan. Det finns massa olika sorter och även lösgodis!!! Daim, Duble, Geisha, Kex choklad, Marabous alla smaker, Läkerol, tuggummi mm. ÄNTLIGEN :)