Fortsätt till huvudinnehåll

Nattklubbarna och listor dit


Wet Deck på bilden ovan

Jag var helt säker på att jag hade skrivit ett inlägg om nattklubbarna i stan. Fattar inte var det har tagit vägen.
Så det är bara att göra om. Jag tänkte sammanfatta lite olika klubbar, deras stilar, priser, hur man kommer in samt om det behövs lista eller inte. 

Det finns ju självklart massa andra typer av klubbar med salsa och liknande men det är inte min grej så jag är inte rätt person att tipsa om det.

* = Extra bra


Razzamatazz * 
electro, pop, dubstep, disco, indie

VAR? Klicka här för karta

NÄR? I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
http://www.salarazzmatazz.com/

Barcelonas största klubb som ligger i gamla fabriksbyggnader i Poble Nou. Det finns 5 dansgolv och man går verkligen dit för att dansa och lyssna på bra musik. (Om man har tur så träffar man sin partner där också, det gjorde jag för 5 år sedan.)
Kolla in deras hemsida för att se vad för musik och vilka artister som kommer. Inträdet kan variera beroende på vilka DJs som spelar men det brukar vara ca 10-20 euro med en drink inkluderat. Det brukar vara billigare om man köper online och längre i förväg.


Apollo 
pop-rock, indie, electro, root

VAR: Paral-lel Klick här för karta 
NÄR: I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
https://www.sala-apolo.com/en/

Apollo har 2 dansgolv och ligger lite mer central än Razzamatazz men musik-stilen och publiken är lite liknande. Dock kan Apollo variera ganska mycket mer i musikstil så kolla in deras hemsida innan. Inträdet kan variera beroende på vilka DJs som spelar men det brukar vara ca 10-20 euro med en drink inkluderat. Apollos lokaler är en gammal teater. Har man biljetten köpt sedan innan(från webben) kan man slippa stå i kö. En fest som heter Nasy Mondays är känd och körs självfallet på måndagar.


Moog
electro, undergound, techno

VAR: Drasanes Klicka här för karta
NÄR: I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
https://www.residentadvisor.net/club.aspx?id=2253

Detta är den minsta klubben på min lista och den ligger nära ramblan. Här hittar ni underground musik, lite Berlin-stil och om jag minns rätt så kostar det ca 5euro att komma in, men det är ju som på alla ställen, det beror på vem som spelar. Kolla deras hemsida. Baren är normalpris, longdrink 8-10euro.La Terrrazza *
techno, tech-house, commercial house

VAR: Poble Espanol Klicka här för karta
NÄR: På sommaren, fredagar och lördagar, ca 00-06
http://laterrrazza.com/

Denna är den ända som bara har öppet på sommaren. I poble espanol på montjuic (skitfint område) ligger denna house klubb, totalt open air. Jag tycker stället är jättemysigt. Priserna är ganska normala, ca 10 för en longdrink. För att ta sig hit rekommenderar jag taxi från plaza Espana som kostar ca 5 euro, det är nämligen uppförsbacke dit. Jag skulle inte rekomendera att ha höga klackar, det är typ kullersten i området och så posh är inte stället.Carpe Diem
rnb, techno, commercial house

VAR:  Vila Olimpica, klicka här för karta

NÄR:  I princip alla dagar i veckan ca 11-05.
http://www.cdlcbarcelona.com/carpe-diem-lounge-club

Vid stranden ligger CDLC som jag även jobbat på. Ett lite mindre ställe om man jämför med jätteklubbarna brevid men bra stämning, mysig orientalisk inredning och lite mer selektiv publik och ålder. Ät gärna där innan för en lite lyxig utekväll utan att spendera en förmögenhet. Priserna i baren är normala-höga och med lista kan man komma in gratis. Den hittar ni här: https://www.bpremium.com/en/barcelona/carpe-diem-barcelona/


Opium
rnb, techno, commercial house

VAR: Vila Olimpica klicka här för karta

NÄR:  I princip alla dagar i veckan ca 11-06.
https://www.opiumbarcelona.com/

Den mest kända och största vid stranden skulle jag tro. Hit kommer kända Djs som Avicii, Guetta mfl. Gillar du house musik och stora klubbar på en strand? Då ska du hit. Priserna är lite högre (12 för en longdrink ca) och utan lista är inträdet kanske 10-20 euro beroende på vilken dag det är och vem som spelar. Lista finns här https://www.bpremium.com/en/barcelona/opium/.


Pacha
techno, commercial house, tech-house

VAR: Vila Olimpica klicka här för karta
NÄR: Alla dagar i veckan ca 00-05.
http://www.pachabarcelona.es/es/

Jag tycker att lokalen är ganska tråkig men jag är ett fan av house-tech och på söndagar kör dom min stil av musik. Priserna är ok, kanske 10-12euro för en longdrink och jag skaffar alltid lista innan på något sätt. Stället ligger på stranden vid alla andra klubbar som CDLC och Opium bland annat. Lista vissa dagar: https://www.bpremium.com/en/barcelona/pacha-barcelona/.


Wet deck *
house

VAR: W hotel Klicka här för karta

NÄR: På sommarhalvåret, söndagar ca 21-03
http://www.w-barcelona.com/wetdecksummerseries

Mitt favorit-ställe när det kommer till sommarfest, med utsikt över hela stranden och havet .Stället kör igång mycket tidigare än en klubb, redan vid 21 ungefär till 03, perfekt tid enligt mig. Lite finare publik, alltså klädmässigt. Det är solnedgång när man kommer dit... Wet Deck kör och är som bäst på söndagar. Ni måste köra på lista, den hittar ni här:https://www.bpremium.com/en/barcelona/w-barcelona/. Där hittar ni också lite till ecplise-klubben i samma hotel.Jamboree
hip-hop, pop-rock

VAR: Gothico Klicka här för karta
NÄR: kl 20-05 alla dagar
http://www.masimas.com/jamboree-dance-club

Relativt billigt ställe på torget Placa Real där man kan "klubb-hoppa" lite. Ocana är bra för fördrinkar och ligger på samma torg. Mysigt, enkelt och full fart alltid. Mitt i smeten och perfekt för den som gillar hip-hop och vill betala max 10euro i entre.* = Extra bra

För andra listor kolla in www.youbarcelona.com och www.bpremium.com eller googla bara, det gör jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp för opålitliga hyresvärdar

Var försiktig när du hyr en lägenhet eller rum i Barcelona. Du måste vara egoistisk och inte lita på någon. Jag hittade mitt första rum genom en vän och min första lägenhet genom en seriös agentur. Men hur vet man om dom är pålitliga? Agenturen gav mig ett kontrakt och jag läste igenom det flera gånger innan  jag skrev på. Med lite sunt förnuft och magkänsla på det så brukar man klara sig. Dock kommer det alltid uppstå konflikter så som när depositionen betalas tillbaka, vem som ska betala skador som uppstått osv...

När jag arbetade för en kille som hyrde ut lägenheter till turister så bara försvann han en dag och betalade mig aldrig, då hade jag redan jobbat en månad. Ni kan föreställa er vad som hände med de kunder som anlände till flygplatsen samma dag. De hade betalat bokningsavgift hade helt plötsligt ingen stans att bo och blivit lurade på pengar. Han är fortfarande kvar i stan och heter Oskar. Se upp!

Så var försiktig och hyr genom goda vänner eller underteckna ett kontrakt in…

Tips på butik

Tänkte bara tipsa om en butik som har lite roliga och prisvärda prylar med nordisk design. Dom har allt från hörlurar till ljusstakar och pepparkakor. Lite designtorget fast billigare och enklare.

Finns visserligen i Sverige också men ni som bor i Barcelona och vill köpa pepparkakor behöver inte längre åka till IKEA :)

Den butiken jag var inne i ligger vid via Laietana men TIGER finns också på andra ställen, bla Plaza Universidad.

CHAO!

http://www.tiger-stores.es/

8 bra och enkla restaurangtips

Det är som ett lotteri, man måste verkligen veta vart man ska gå och äta.  Här är mina personliga favoriter och mina rekommendationer. Jag gillar bra mat och låga priser.
Klicka på namnen så kommer ni till hemsidan.

Jag skriver hela tiden nya inlägg i kategorin restaurang, klicka här för att komma dit!Ciutat Comtal
TAPAS Tapas mitt i stan. Gott, klassiskt spanskt, bra läge och bra priser. Behövs ingen mer beskrivning. Prova "huevos cabreados" och "queso camembert"!

Flax & Kale
HÄLSOKOST/BRUNCH
Ni får INTE missa denna !Var tvungen att lägga in denna i efterhand, läs mitt detaljerade inlägg om mitt nya favvo-ställe här!

La Paradeta
FISK
En gömd fiskrestaurang där du köper rå fisk som dom lagar efter önskemål. Mysighetsfaktorn är inte den högsta men det är gudomligt gott och roligt. Ligger precis vid Mercado del Borne. Mysigt område!

Iguazu
STEAK HOUSE Är du en köttälskare och gillar stora portioner för en billig slant? Denna restaurang ser mer ut som en bar men serverar g…