Fortsätt till huvudinnehåll

Nattklubbarna och listor dit


Wet Deck på bilden ovan

Jag var helt säker på att jag hade skrivit ett inlägg om nattklubbarna i stan. Fattar inte var det har tagit vägen.
Så det är bara att göra om. Jag tänkte sammanfatta lite olika klubbar, deras stilar, priser, hur man kommer in samt om det behövs lista eller inte. 

Det finns ju självklart massa andra typer av klubbar med salsa och liknande men det är inte min grej så jag är inte rätt person att tipsa om det.

* = Extra bra


Razzamatazz * 
electro, pop, dubstep, disco, indie

VAR? Klicka här för karta

NÄR? I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
http://www.salarazzmatazz.com/

Barcelonas största klubb som ligger i gamla fabriksbyggnader i Poble Nou. Det finns 5 dansgolv och man går verkligen dit för att dansa och lyssna på bra musik. (Om man har tur så träffar man sin partner där också, det gjorde jag för 5 år sedan.)
Kolla in deras hemsida för att se vad för musik och vilka artister som kommer. Inträdet kan variera beroende på vilka DJs som spelar men det brukar vara ca 10-20 euro med en drink inkluderat. Det brukar vara billigare om man köper online och längre i förväg.


Apollo 
pop-rock, indie, electro, root

VAR: Paral-lel Klick här för karta 
NÄR: I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
https://www.sala-apolo.com/en/

Apollo har 2 dansgolv och ligger lite mer central än Razzamatazz men musik-stilen och publiken är lite liknande. Dock kan Apollo variera ganska mycket mer i musikstil så kolla in deras hemsida innan. Inträdet kan variera beroende på vilka DJs som spelar men det brukar vara ca 10-20 euro med en drink inkluderat. Apollos lokaler är en gammal teater. Har man biljetten köpt sedan innan(från webben) kan man slippa stå i kö. En fest som heter Nasy Mondays är känd och körs självfallet på måndagar.


Moog
electro, undergound, techno

VAR: Drasanes Klicka här för karta
NÄR: I princip alla dagar i veckan ca 00-06.
https://www.residentadvisor.net/club.aspx?id=2253

Detta är den minsta klubben på min lista och den ligger nära ramblan. Här hittar ni underground musik, lite Berlin-stil och om jag minns rätt så kostar det ca 5euro att komma in, men det är ju som på alla ställen, det beror på vem som spelar. Kolla deras hemsida. Baren är normalpris, longdrink 8-10euro.La Terrrazza *
techno, tech-house, commercial house

VAR: Poble Espanol Klicka här för karta
NÄR: På sommaren, fredagar och lördagar, ca 00-06
http://laterrrazza.com/

Denna är den ända som bara har öppet på sommaren. I poble espanol på montjuic (skitfint område) ligger denna house klubb, totalt open air. Jag tycker stället är jättemysigt. Priserna är ganska normala, ca 10 för en longdrink. För att ta sig hit rekommenderar jag taxi från plaza Espana som kostar ca 5 euro, det är nämligen uppförsbacke dit. Jag skulle inte rekomendera att ha höga klackar, det är typ kullersten i området och så posh är inte stället.Carpe Diem
rnb, techno, commercial house

VAR:  Vila Olimpica, klicka här för karta

NÄR:  I princip alla dagar i veckan ca 11-05.
http://www.cdlcbarcelona.com/carpe-diem-lounge-club

Vid stranden ligger CDLC som jag även jobbat på. Ett lite mindre ställe om man jämför med jätteklubbarna brevid men bra stämning, mysig orientalisk inredning och lite mer selektiv publik och ålder. Ät gärna där innan för en lite lyxig utekväll utan att spendera en förmögenhet. Priserna i baren är normala-höga och med lista kan man komma in gratis. Den hittar ni här: https://www.bpremium.com/en/barcelona/carpe-diem-barcelona/


Opium
rnb, techno, commercial house

VAR: Vila Olimpica klicka här för karta

NÄR:  I princip alla dagar i veckan ca 11-06.
https://www.opiumbarcelona.com/

Den mest kända och största vid stranden skulle jag tro. Hit kommer kända Djs som Avicii, Guetta mfl. Gillar du house musik och stora klubbar på en strand? Då ska du hit. Priserna är lite högre (12 för en longdrink ca) och utan lista är inträdet kanske 10-20 euro beroende på vilken dag det är och vem som spelar. Lista finns här https://www.bpremium.com/en/barcelona/opium/.


Pacha
techno, commercial house, tech-house

VAR: Vila Olimpica klicka här för karta
NÄR: Alla dagar i veckan ca 00-05.
http://www.pachabarcelona.es/es/

Jag tycker att lokalen är ganska tråkig men jag är ett fan av house-tech och på söndagar kör dom min stil av musik. Priserna är ok, kanske 10-12euro för en longdrink och jag skaffar alltid lista innan på något sätt. Stället ligger på stranden vid alla andra klubbar som CDLC och Opium bland annat. Lista vissa dagar: https://www.bpremium.com/en/barcelona/pacha-barcelona/.


Wet deck *
house

VAR: W hotel Klicka här för karta

NÄR: På sommarhalvåret, söndagar ca 21-03
http://www.w-barcelona.com/wetdecksummerseries

Mitt favorit-ställe när det kommer till sommarfest, med utsikt över hela stranden och havet .Stället kör igång mycket tidigare än en klubb, redan vid 21 ungefär till 03, perfekt tid enligt mig. Lite finare publik, alltså klädmässigt. Det är solnedgång när man kommer dit... Wet Deck kör och är som bäst på söndagar. Ni måste köra på lista, den hittar ni här:https://www.bpremium.com/en/barcelona/w-barcelona/. Där hittar ni också lite till ecplise-klubben i samma hotel.Jamboree
hip-hop, pop-rock

VAR: Gothico Klicka här för karta
NÄR: kl 20-05 alla dagar
http://www.masimas.com/jamboree-dance-club

Relativt billigt ställe på torget Placa Real där man kan "klubb-hoppa" lite. Ocana är bra för fördrinkar och ligger på samma torg. Mysigt, enkelt och full fart alltid. Mitt i smeten och perfekt för den som gillar hip-hop och vill betala max 10euro i entre.* = Extra bra

För andra listor kolla in www.youbarcelona.com och www.bpremium.com eller googla bara, det gör jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bra och dåliga områden i Barcelona

Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter.

Born Born ( även kallat Sant Pere, Santa Caterina, Ribera) är lite lugnare och inte like "turistigt". Är ni i Barcelona som turist så rekommenderar jag att ta en sväng i området. Det finns bra ställen att äta och dricka på. Vissa gator är rätt livliga, andra väldigt tysta. Det är knappt några bilar i området vilket är ganska skönt. Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder. 
Barrio Gotico
I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket party folk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänke festa så är det bra att bo här men annars rekomenderar jag det inte så mycket. Det finns ing…

När på året ska man åka till Barcelona?

Först ska man ha klart för sig vad man vill göra på semestern. Vill man sola och bada är förståss sommarhalvåret det bästa, ordagrant. Bada kan man från juni till oktober vissa år. I maj är luften och solen väldigt varm men vattnet har inte hunnit värmts upp. Juli är nog månaden med mest turister. Åk till stränder utanför staden och inte den närmaste. Det gör stor skillnad!!! Ska man bo på hotell och hänga vid poolen kan man åka redan i April.

Vill man titta på museum och utforska den historiska delen av staden passar det bättre att åka under vinterhalvåret. Då är det inte så mycket folk på museum och på gatorna. Ibland kan det bli så folktätt på sommaren att man kanske inte ens hinner med allt man vill på grund av köer. I November, slutet av Februari och Mars är temperaturen behaglig, oftast mellan 10-20 grader.

Festivaltider är på våren/sommaren. I slutet av maj och början av Juni kryllar det av musikfans och festglada ungdomar i stan. Kanske inte det roligaste om ni är småbarnsfami…

Söka jobb i Barcelona

HeJ! HolA!

Jag har fått många fina kommentarer på senaste och många ställer samma frågor, så jag tänkte summera allt i ett. Frågorna är väldigt lika och jag jobbar med lite annat än senast. Jättekul att folk kommer till Barcelona:)
Jag har liknande inlägg HÄR om ni vill läsa vidare...


Många säger att jag tar mig vatten över huvudet och att det är väldigt svårt att få jobb då arbetslösheten är väldigt stor just nu ... Hur fick du jobb? Jag läste att du var VIP-värd hur gick det till och vad innebär det? Har man goda möjligheter inom restaurangbranschen?
...men jag är ändå intresserad av att veta hur det ligger till med jobben och om man måste ha tidigare erfarenheter för att få jobb där? I Sverige är det oftast vanligt att chefen kräver att man har erfarenheter och meriter inom yrket, även om det är te.x restaurangjobb, är det samma krav i Barcelona?
...men vill dom ha cv när man söker "vanliga" jobb, är Barcelona på RIKTIGT ett bra ställe??
jag har läst att du har jobbat (jobbar…